xkuchtik.cz

 

HOVĚZÍ MASO PO VIETNAMSKU

 

INGREDIENCE: 500 g hovězího masa, 2 lžíce Solamylu, 6 lžic oleje, 250 g žampiónů, 150 g zelí, 1 lžíce sójové omáčky, 2 vejce, 3 1žíce bílého vína, 4 feferonky, sůl, vývar.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné maso nakrájíme na nudličky, které obalíme v Solamylu a vejcích. Chvíli je necháme v chladnu uležet. Pak maso zprudka opečeme v rozpáleném oleji za stálého míchání. Asi po 6 minutách přidáme jemně pokrájené žampióny, zelí a feferonky Všechno znovu opečeme. Mezitím připravíme z vína a sójové omáčky zálivku, kterou směs podlijeme, a pečeme dál. Podle potřeby podlijeme vývarem. Když je maso měkké, šťávu vysmahneme. Podáváme s rýží.

 


Vloženo:11. 6. 2007  
http://www.xkuchtik.cz