INGREDIENCE: 4 hovězí plátky, 50 g tuku, 30 g hl. mouky, 3 cibule, 700 g očištěných brambor, 1 l kysané smetany, 2 lžíce rajčatového protlaku, sůl, pepř, mletá paprika.
POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí plátky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme je po obou stranách na rozehřátém tuku. Přeložíme je do kastrole, na tuku osmažíme drobně pokrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou, lehce osmahneme, zalijeme trochou vody, přidáme rajčatový protlak a přivedeme k varu. Omáčku nalijeme na maso a dusíme pod pokličkou v mírně vyhřáté troubě. Když je maso napůl dušené, přidáme brambory pokrájené na plátky a dusíme do změknutí. Pět minut před dohotovením přidáme smetanu, pokrm přihřejeme, avšak nevaříme. Při podávání pokrm posypeme čerstvě nastrouhaným křenem.