xkuchtik.cz

 

TUNISKÝ DŽUVEČ.

 

INGREDIENCE: 300g telecího masa, 1 lžíce oleje, 1 malá cibule, 1 mrkev, 100 g žampiónů, 1 velká paprika, 4 olivy, 2 1 lžíce rajčatového protlaku, 400g rajčat, 250g rýže, mletá paprika, mouka, sůl pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Telecí maso nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Očištěnou mrkev a žampióny nakrájíme na tenké plátky, stejně tak olivy a rajčata. Vyčištěnou papriku nakrájíme na tenké nudličky. Nakrájené maso osolíme, opepříme, poprášíme moukou a na poloviční dávce tuku opečeme. Na zbylém oleji osmažíme cibuli a mrkev Opečené maso přidáme k mrkvi s cibulí, vmícháme mletou papriku, rajčatový protlak, zalijeme vodou a dusíme do poloměkka. Pak přidáme nakrájené žampión y, papriku, olivy a přebranou a propláchnutou rýži. Vše důkladně promícháme, podle potřeby dolijeme vodou nebo vývarem a dáme dusit do trouby. Téměř měkkou rýži poklademe nakrájenými rajčaty podle potřeby osolíme a dopečeme. Podáváme s okurkovým, rajčatovým nebo míchaným salátem.

 


Vloženo:12. 7. 2003  
http://www.xkuchtik.cz