INGREDIENCE: Telecí medailonky, 4 žloutky, sůl, pepř, špetka nastrouhaného muškátového oříšku, 2 dl suchého sherry, 1 l studeného vývaru z masa, svazeček petržel , 4 lžíce přepuštěného másla, 8 telecích medailónků.
POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky dáme do kastrůlku, vmícháme sůl, pepř a nastrouhaný muškátový oříšek. Nádobu postavíme do horké vodní lázně a vejce metlou našleháme do pěny Sherry smícháme se studeným vývarem a zlehka lijeme za stálého míchání do kastrůlku se žloutky a šleháme, až se vytvoří napěněný krém. Omytou petrželku nakrájíme najemno a vmícháme do krému. Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a telecí medailónky na něm opečeme 2-3 minuty po každé straně. Na závěr medailónky osolíme a opepříme. Podáváme s bramborovou kaší nebo s opečenými bramborami.