INGREDIENCE: 400 g špenátu, l00g žampiónů, 10 g másla, 1 kg telecího hrudí bez kosti, sůl, pepř, 2 dl vývaru, strouhaný muškátový oříšek, 1 malá cibule, 1 stroužek česneku, 1/8 1 vody, 1/8 l suchého červeného vína, 1 malá konzerva rajského protlaku.
POSTUP PŘÍPRAVY: Špenát podusíme, žampióny očistíme, omyjeme a nakrájíme na lupínky Dáme na máslo a také podusíme. Telecí hrudí omyjeme studenou vodou, osušíme ubrouskem a podélně nakrojíme tak, aby vznikl jeden tenký plát masa. Maso po obou stranách osolíme a opepříme. Špenát a žampióny rozložíme na maso. Vše ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Plát masa zavineme a upevníme kuchyňskou nití. Roládu vložíme do přiměřeně velkého pekáče, dáme do vyhřáté trouby a pečeme. Mezitím oloupeme a nahrubo nasekáme cibuli a česnek. Po 20 minutách maso obrátíme, přidáme cibuli a česnek. Po dalších 10 minutách podlijeme vodou. Červené víno rozmícháme s rajským protlakem. Hotovou roládu vyjmeme a vypečenou šťávu procedíme, smícháme s rajským protlakem a vínem a dochutíme solí a pepřem a povaříme. Roládu nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou. Příloha: těstoviny a zeleninová směs.