INGREDIENCE: 100 šunky, 250 g plátkového sýra. Náplň: 80 g másla, 2 obdélníčky taveného sýra (měkkého), 3 natvrdo vařená vejce, mlety pepř, sůl, lžíce polotučné hořčice, 1 sladkokyselá okurka, 1 cibule, zelená petržel.
POSTUP PŘÍPRAVY: Plátkový sýr v dobře uzavřeném mikrotenovém sáčku ponoříme do horké vody a necháme změknout. Mezitím si připravíme náplň: Máslo utřeme s tavenými sýry do pěny, přidáme drobně nakrájená vejce, okurku a zelenou petržel, přidáme hořčici, koření a sůl. Na obdélníku alobalu vyválíme ze změklého sýra placku, kterou potřeme polovinou náplně. Na tu poklademe plátky šunky, na něž rozetřeme zbytek náplně, vše zarolujeme a zabalíme do alobalu. Hotovou roládu dáme ztuhnout do lednice.