INGREDIENCE: 8 vepřových ledvinek, 2 cibule, 5 prolisovaných stroužků česneku, 4 rajčata, máslo, 2 lžičky kari koření, čerstvý zázvor, 1 lžičky chilli, sůl, pepř, 200g zakysané smetany.
POSTUP PŘÍPRAVY: Ledvinky pečlivě očistíme, rozřízneme na půlky, odřízneme bílé cévky a stáhneme povrchovou blánu. Pečlivě je omyjeme, nakrájíme na větší kousky a spaříme horkou vodou. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na másle. Přidáme ledvinky, česnek a dusíme doměkka. Když jsou ledvinky měkké a voda vyrestovaná, zaprášíme je kari a ještě krátce orestujeme. Pánev odstavíme a pomalu vmícháme smetanu a přidáme nakrájená rajčata. Dochutíme strouhaným zázvorem, chilli, solí a pepřem a silně zahřejeme, ale již nevaříme. Příloha: rýže.