INGREDIENCE: 700g uvařeného celeru, 5 lojových brambor uvařených ve slupce, 3 červená jablka, 1 banán, 1 lžíce citr. šťávy, 50g vlašských ořechů, 150g vařené šunky v pátcích, 80g majonézy, ml. bílý pepř.
POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařený vychladlý celer a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jablka pokud mají měkkou slupku, neloupeme je. Rozkrojíme je na čtvrtky, vykrojíme jádřince a stopku a dužinu nakrájíme na kostičky nebo menší plátky. Banán rozkrájíme na drobná kolečka, která společně s kousky jablk pokapeme citr. šťávou, aby ovoce nezhnědlo. Jádra ořechů nasekáme, vařenou šunku nakrájíme na nudličky. Na větší talíř urovnáme všechny suroviny, do středu dáme majonézu a posypeme ji mletým pepřem. Těsně před podáváním všechny suroviny promícháme a rozdělujeme do misek nebo na talířky.