INGREDIENCE: 1kg losí zvěřiny, 20dkg slaniny, 10dkg másla, 1/4 l smetan, zelená petrželka, 1 kg brambor, 1 brusinkový kompot, salát, z 1/2 citrónu šťáva, 1 lžíce oleje, sůl, lžička cukru, 1 jablko. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněný a řádně očištěný losí hřbet( nebo kýta) protáhneme hustě slaninou, osolíme, vložíme na kastrol na rozpálený tuk, přikryjeme pokličkou a pomalu dusíme. Při dušení hodně podléváme. Dusíme 2-3 hodiny a ke konci zalejeme sklenkou kyselé smetany. Když je zvěřina měkká, rozporcujeme jí a ozdobíme osmaženou zelenou petrželkou. Příloha: Brambory, brusinkový kompot nebo řeřichový salát s citrónovou šťávou, olejem, cukrem, troškou soli a nastrouhanými jablky.