INGREDIENCE: 1,5 kg brambor, 3 lžíce hrubé mouky, 3 stroužky česneku, svazek petrželky, olej.
POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka asi 1/2 cm silná. Vhodíme je do studené vody, propláchneme, abychom opláchli škrob, necháme okapat a vysušíme v utěrce. Smažíme asi na třikrát ve fritovacím hrnci nebo v rozpáleném oleji. Vždy před smažením část brambor posypeme moukou a promícháme. Smažíme při vysoké teplotě, avšak brambory musí v oleji plavat. Dozlatova osmažené brambory vyjmeme a smažíme další část. Usmažené brambory necháme okapat, osolíme je, promícháme s nastrouhaným česnekem, jemné nasekanou petrželkou a podáváme jako neobvyklou přílohu k masu nebo jako zajímavou chuťovku se zeleninovým salátem.