INGREDIENCE: 500 g brambor, l velká cibule, 4 rajčata, 2 lžíce rajčatového protlaku, 250 g vařených fazolí (můžeme použít fazole konzervované v rajčatovém protlaku), 400 g mletého masa, 1 l vývaru z masoxu, sůl, pepř, paprika, tymián, bazalka, petrželová nať, olej.
POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli drobně pokrájíme a osmahneme dorůžova na troše oleje. Přidáme mleté maso, okořeníme je, osolíme a opečeme. Pak přidáme oloupané, omyté a na kostky nakrájené brambory, podlijeme vývarem a dusíme asi 20 minut. Přimícháme rajčata nakrájená na čtvrtky, vařené fazole, rajčatový protlak a guláš ještě asi 10 minut povaříme. Je-li třeba, podléváme mírně vývarem. Hotový guláš posypeme jemně sekanou petrželovou natí. Tento guláš je řidší než naše guláše, ale o něco hustší než gulášová polévka.