INGREDIENCE: 500 g vařených brambor, 250 g anglické slaniny, 8 vajec, 1 velká cibule, 250 g čerstvých hub (nebo 30 g sušených předem namočených), 1 lžíce oleje, kmín, sůl, pažitka.
POSTUP PŘÍPRAVY: Houby očistíme, rozkrájíme a podusíme (sušene předem namočené vymačkáme), osolené a okmínované, doměkka a do vydušení šťávy. Ve větším rendlíku osmahneme na oleji drobně pokrájenou cibuli a anglickou slaninu nakrájenou na kostky. Ke směsi přidáme dušené houby a ještě chvíli smažíme. Pak přidáme vařené studené brambory nakrájené na plátky nebo na kostičky, podle potřeby pokropíme olejem, osolíme, podle chuti opepříme, promícháme a zalijeme rozšlehanými vejci. Zapečeme v troubě, až pokrm zezlátne.