xkuchtik.cz

 

ITALSKÉ BRAMBORY S RAJČATY

 

INGREDIENCE: 750 g vařených brambor, 500 g rajčat, 250 g mletého syrového masa nebo zbytek pečeného masa, l velká cibule, 100 g másla, 5 vajec, strouhaná houska, sůl, pepř, citrón, 1/4 l sladké smetany.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na polovině másla osmažíme dorůžova jemně pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osmahneme je a udusíme doměkka (použijeme-li zbytek pečeného masa, pouze jej prohřejeme). Osolíme, opepříme, zakapeme citrónem, vmícháme 3 rozšlehaná vejce a přidáme trochu strouhané housky. Předem uvařené a oloupané brambory nakrájíme na plátky nebo na kostičky. Zapékací misku nebo pekáč vymastíme máslem, poklademe vrstvou brambor, vrstvou nakrájených rajčat a vrstvou opečeného masa. Každou vrstvu posypeme na másle osmaženou strouhanou houskou, osolíme, opepříme a rajčata navíc pokapeme citrónem. Poslední vrstva bude z brambor. Povrch pokapeme tukem a dáme do trouby zapéct. Po čtvrt hodině pečení zalijeme smetanou, v níž jsme rozšlehali 2 vejce. Pečeme ještě asi 20 minut. Podáváme s okurkovým salátem.

 


Vloženo:20. 4. 2008  
http://www.xkuchtik.cz