xkuchtik.cz

 

ANGLICKÝ HORKÝ HRNEC.

 

INGREDIENCE: 750 g brambor, 500 g zadního hovězího masa, 60 g hladké mouky, pepř, sůl, 60 g tuku, 150 g cibule, 150 g mrkve, 3 stonky celerové natě, 1/2 vývaru, petrželová nať. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso zbavíme tuku a kližek a nakrájíme na drobné kousky. V mouce rozmícháme trochu soli a pepře, v této směsi maso obalíme a prudce opečeme na troše tuku. Zapékací misku vymastíme zbývajícím tukem a dáme do ní polovinu opečeného masa. Pak nakrájíme drobně cibuli, celerovou nať, mrkev a syrové oloupané brambory. Rozdělíme zeleninu i brambory na dvě části a maso pokryjeme polovinou cibule, zeleniny i brambor, posolíme, popepříme, dáme druhou část masa a opět překryjeme cibulí, zeleninou a brambory. Nakonec osolíme, opepříme, zalijeme připraveným vývarem a dusíme pod pokličkou v troubě. Když se vývar vydusí, odstraníme pokličku a pokrm pečeme tak dlouho, až se na povrchu brambor utvoří červená kůrčička. Na talíři posypeme petrželkou. Příprava pokrmu trvá téměř 2 hodiny.

 


Vloženo:12. 7. 2003  
http://www.xkuchtik.cz