xkuchtik.cz

 

BRAMBORY PLNĚNÉ MLETÝM MASEM

 

INGREDIENCE: 12 větších brambor, 250 g mletého masa, 1-2 žemle, 1/2 šálku mléka, l vejce, tuk na vymaštění pekáčku, 2 stroužky česneku, majoránka, pepř, sůl

POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme a 7 minut vaříme v osolené vodě. Pak je vyjmeme, vršky seřízneme a vnitřky brambory vydlabeme ostrou lžičkou. Mleté maso osolíme, opepříme a 20 minut opékáme na pánvi. Pak přidáme žemle namočené v mléce, nastrouhané nebo umleté vnitřky brambor a vejce, dochutíme česnekem utřeným s majoránkou a naplníme do vydlabaných brambor. Vymastíme pekáček, brambory do něj naskládáme, naplněné otvory zakryjeme seříznutými vršky brambor. Trochu podlijeme horkou vodou a pečeme, až pokrm zezlátne. Podáváme posypané nasekanou petrželkou. Místo masem můžeme brambory naplnit natvrdo uvařenými vejci smíchanými se strouhaným sýrem, máslem a petrželkou.

 


Vloženo:2. 5. 2008  
http://www.xkuchtik.cz