xkuchtik.cz

 

POLSKÉ BRAMBORY

 

INGREDIENCE: 500 g brambor, 250 g žampionů, l houska, l dl mléka, l vejce natvrdo, 20 g tuku, l malá cibule, l lžíce sekaného kopru, sůl, pepř.

POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory stejné velikosti uvaříme ve slupce do poloměkka. Oloupeme je a malou lžičkou do nich vyhloubíme otvor. Cibuli pokrájíme nadrobno, osmahneme a přidáme k ní očištěné a na plátky pokrájené žampiony. Housku namočíme v mléce a vymačkáme. Housku, vejce a houby s cibulí umeleme na masovém strojku, přidáme sůl, pepř a kopr. Brambory naplníme vrchovatě nádivkou a pečeme je v zapékací míse. Po chvíli je ještě zalijeme osolenou smetanou a dále zapékáme. Podáváme se salátem.

 


Vloženo:8. 11. 2007  
http://www.xkuchtik.cz