INGREDIENCE: 200 g skopového masa s kostí, 1 l pitné vody, podle chuti sůl, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 3 mrkve, malý kousek celeru, 2 petržele, 3 listy kapusty, špetka sladké papriky, 1 kávová lžička rajčatového protlaku, špetka mletého pepře, vývar z kostí, 2 bobkové listy, 2 rajčata, 3 paprikové lusky, 100g brambor, 2 lžíce sterilovaného hrášku,40g sterilovaných fazolových lusků, 1 kávová lžička 8% octa. POSTUP PŘÍPRAVY: Do vlažné osolené vody vložíme skopové maso, nasekané na menší kousky (3 na jednu porci). Na oleji osmahneme a podusíme na kostky krájenou zeleninu, mrkev, celer, petržel, kapustu a nadrobno krájenou cibuli. Přidáme rajčatový protlak a sladkou papriku. Kapusta musí být předem spařená ve slané vodě. Když je zelenina skoro měkká, přidáme na kostky krájená rajčata a zelené paprikové lusky s oloupanými brambory, bobkový list a vše vaříme do měkka. Uvařenou zeleninu spojíme s uvařeným masem, přidáme sterilovaný hrášek a zelené fazolové lusky. Nakonec dochutíme octem, mletým pepřem a solí. Polévka je jemné pikantní chuti a narůžovělé barvy.