xkuchtik.cz

 

HUSA NA ČESNEKU

Na Štědrovečerní stůl !!

 

INGREDIENCE: 5 porcí masa z husy, 5 stroužků česneku, sůl, pepř, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 l vývaru z masoxu, olej.

POSTUP PŘÍPRAVY: Porce masa částečně vykostíme, potřeme )e česnekem utřeným se solí a lehce opepříme. Na horkém oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso a zprudka ho opečeme po obou stranách. Podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka. Občas maso otočíme a přelijeme vypečenou šťávou. Měkké maso vyjmeme, stavu dusíme na tuk, zaprášíme ji moukou, osmahneme, zalijeme vodou a krátce povaříme. Do této omáčky vložíme měkké maso, prohřejeme je v ní a podáváme. Příloha: bramborové knedlíky.

 


Vloženo:20. 12. 2008  
http://www.xkuchtik.cz