xkuchtik.cz

 

KACHNA PEČENÁ S JABLKY A ROZINKAMI.

 

INGREDIENCE: 1 mladá kachna, 50 g másla, 40 g cukru (na karamel), citrónová stává, 400 g jablk, 10 g Solamylu, 20 g rozinek, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Mladou kachnu opláchneme a rozdělíme na porce. Osolíme s vložíme do pekáčku s máslem a mírně podlijeme vodou. Dáme péct. V průběhu pečení porce obracíme a přeléváme vypečenou šťávou. Z cukru si připravíme karamel, do kterého přidáme citrónovou šťávu, jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, odstraníme jádřince a krátce podusíme v karamelu. Šťávu z kachny zahustíme Solamylem rozmíchaným ve vodě a přidáme namočené rozinky. Porce kachny částečně vykostíme, na talíři obložíme dušenými jablky a přelijeme šťávou s rozinkami. Podáváme s jemným knedlíkem.

 


Vloženo:30. 3. 2004  
http://www.xkuchtik.cz