xkuchtik.cz

 

ŠUMAVSKÁ KACHNA.

Silvestrovské Menu.

 

INGREDIENCE: 1 kachna, 200 g moravského uzeného masa, 40 g sušených předem namočených hub, 3 dl (sklenička) sterilovaných lahůdkových cibulek, l dl bílého vína, l lžíce hladké mouky, 2 dl vývaru z masoxu, sůl, pepř, kmín.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kachnu osolíme, okmínujeme, podlijeme a upečeme v troubě dozlatova. Při pečení tučná místa propícháme vidličkou, aby mohl tuk vytéci. Vypečený tuk lžící sebereme nebo slijeme, aby se při dalším pečení nepřepaloval. Na části vypečeného sádla podusíme očištěné a nakrájené houby, na nudličky nakrájené uzené maso a Okapané cibulky. Vše zahustíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem, ochutíme vínem, opepříme, osolíme a podusíme. Porce kachny naskládáme do pekáče, navrch rozložíme houby podušené se šunkou a cibulkami, krátce zapečeme a podáváme s brambory.

 


Vloženo:29. 12. 2006  
http://www.xkuchtik.cz