xkuchtik.cz

 

ČESNEKOVÁ KACHNA PO PROVENSÁLSKU

 

INGREDIENCE: 1 kachna, 1 celá palička česneku, sůl, kmín, 2 lžíce sádla, 3 cibule, salátová okurka. POSTUP PŘÍPRAVY: Kachnu očistíme, osušíme, potřeme česnekem utřeným se solí a posypeme lžičkou kmínu. Na pekáčku rozehřejeme sádlo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Na tento základ vložíme kachnu prsíčky dolů, podlijeme ji horkou vodou, pekáč přikryjeme alobalem a kachnu pečeme za občasného podlití, přelití a obracení. Při pečení tučná místa propícháme vidličkou. Vypečený tuk lžící sebereme, aby se při dalším pečení nepřepaloval. Ke konci pečení alobal sejmeme a dopečeme, aby maso zčervenalo. Okurku umyjeme, nakrájíme na špalíčky a obložíme jimi kachnu. Necháme prohřát, podáváme s brambory.

 


Vloženo:20. 10. 2011  
http://www.xkuchtik.cz