xkuchtik.cz

 

DRŮBKOVA POLÉVKA

 

INGREDIENCE: 400g drůbků (křidla, krk, žaludek, srdce), malý kousek celeru, 1mrkev, 1 malá cibule, lžíce másla, podle chuti sůl, 5 kuliček pepře, zelená petržel, 1 vejce, šálek kyselého mléka, 1 kávová lžička hladké mouky, 1 1/4 litru vývaru z drůbků.

POSTUP PŘÍPRAVY: Uvedené množství drůbků opaříme, opálíme chmýří, očistíme a namočíme do vlažné vody na patnáct až dvacet minut, pak dobře vypereme a vložíme do hrnce s vlažnou vodou, přidáme sůl, celý pepř a zvolna vaříme do měkka. Na kousky krájenou očištěnou zeleninu a cibuli osmahneme na másle, zalijeme vývarem z drůbků a vaříme, až je zelenina měkká. V kyselém mléku rozšleháme vejce a prosátou hladkou mouku, přidáme trochu vývaru z drůbků a na okraji plotny mírně převaříme. Po převaření vlijeme tuto směs do polévky, přidáme nakrájené maso z drůbků (bez kostí), rozmícháme a podáváme. Jednotlivé porce polévky sypeme sekanou zelenou petrželkou. Polévka je lahodná, mírně nakyslé chuti po kyselém mléku.

 


Vloženo:9. 1. 2000  
http://www.xkuchtik.cz