xkuchtik.cz

 

ROLÁDA Z KACHNY S VINNOU OMÁČKOU.

 

INGREDIENCE: 1 menší kachna.
Náplň: 250 g libového vepřového masa, 50 g šunky, 50 g slaniny, 4 žampiony, kachní játra, 1 žloutek, 5 lžic smetany, 1/2 lžičky bílého pepře, špetka muškátového květu, 2 tlučené hřebíčky, 3 zrnka nového koření rovněž tlučená, 1 lžička sladké papriky.
Omáčka: 5 lžic červeného vína, 5 lžic kečupu, l cibule, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce hladké mouky, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kachnu očistíme, opláchneme a osušíme. Krk, nohy a křídla odsekneme. Kachnu na hřbetě podél páteře rozřízneme a pomocí nože sejmeme maso ze žeber. Stehna vykostíme a plát masa solíme. Vepřové maso jemně nameleme, smícháme se žloutkem, okořeníme, osolíme, přidáme smetanu a dobře promícháme. Žampiony očistíme, nakrájíme na^kousky, podlijeme je lžící vody a na pánvi podusíme. Šunku, slaninu a játra nakrájíme na kousky. Všechno vmícháme do masové směsi a dáme vychladit. Vychladlou směsí potřeme připravený plát masa z kachny. Zabalíme jej jako roládu, upevníme provázkem, dáme na pekáč, podlijeme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a za občasného přelévání vypečenou šťávou, podlévání vodou a obracení upečeme dozlatova. Poté roládu vyjmeme, tuk slijeme, výpek zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, promícháme a povaříme. Do omáčky přidáme kečup, víno a citrónovou šťávu a ještě krátce povaříme. Z rolády odstraníme provázek, plněnou kachnu nakrájíme na porce a při podávání přeléváme procezenou omáčkou. Podáváme s opékanými brambory, bramborovými kroketami nebo bramborovou kaší.

 


Vloženo:3. 7. 2006  
http://www.xkuchtik.cz