xkuchtik.cz

 

KRŮTA PO MEXICKU.

Mexická kuchyně.

 

INGREDIENCE: 1 menší krůta, slanina na špikování, olej na potírání masa, 50 g hladké mouky, vývar, 80 g rajčatového protlaku, 8 rajčat, 4 feferonky, pepř, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Krůtu očistíme, omyjeme a osušíme. Pak maso prošpikujeme slaninou. Osolíme, opepříme a pečeme za stálého podlévání. Krůtu občas potřeme olejem. Upečenou drůbež vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zarestujeme, podlijeme vývarem a dohladka povaříme. Šťávu procedíme, přidáme rajčatový protlak a znovu povaříme. K porcím krůty se podávají pečená celá rajčata a osmahnuté feferonky. Podáváme s dušenou rýží.

 


Vloženo:23. 2. 2007  
http://www.xkuchtik.cz