INGREDIENCE: 1 slepice, sůl, 60 g slaniny, l cibule, 2 lžičky sladké papriky, masox, 200 g celeru, 1/4 l smetany, lžíce hladké mouky.
POSTUP PŘÍPRAVY: Opranou, očištěnou slepici rozkrájíme na osm dílů a osolené porce vložíme na rozkrájenou a vyškvařenou slaninu. Pak přidáme rozkrájenou cibuli, papriku a vše dusíme pod pokličkou. Po chvíli porce masa obrátíme na druhou stranu a znovu krátce podusíme ve vlastní šťávě. Pak maso zalijeme vroucí vodou, přidáme masox a slepici dusíme téměř doměkka. Po hodině dušení přidáme očištěný, nahrubo nastrouhaný celer a spolu s masem dusíme doměkka. Porce masa vyjmeme na talíř a šťávu zalijeme smetanou, ve které jsme předem rozmíchali hladkou mouku. Maso dáme do omáčky prohřát a slepici podáváme s knedlíkem a salátem.