xkuchtik.cz

 

DIVOKÁ SLEPICE.

 

INGREDIENCE: 1 větší slepice, 100 g uzeného bůčku, l lžíce kečupu, 2 lžičky koření Divočina, l lžička grilovacího koření, 3 lžíce sádla, l velká cibule, 3 lžičky hladké mouky, sůl, kostka drůbežího bujónu.

POSTUP PŘÍPRAVY: Připravenou slepici rozdělíme na 4 díly, prsa a stehna protkneme nudličkami uzeného bůčku, mírně ji osolíme, potřeme grilovacím kořením a necháme v chladu odležet několik hodin. Před přípravou rozehřejeme sádlo (nebo jiný tuk), přidáme zbylou slaninu, nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme ji dožluta, promícháme, přidáme kečup, koření Divočina, vše zalijeme horkou vodou s drůbežím bujónem, přivedeme k varu, vložíme porce slepice a dusíme za občasného přelití, podlití a obrácení doměkka. Můžeme také dusit v tlakovém hrnci. Tím se vaření urychlí. Měkké maso vyjmeme a necháme na teple. Vydušenou šťávu zaprášíme moukou, zalijeme vodou a povaříme. Zbylo-li více vývaru (např. z tlakového hrnce), rozmícháme mouku v troše mléka nebo vody (i vína), vlijeme do vývaru a za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme. Omáčku dochutíme solí, citrónem nebo cukrem, vložíme porce masa (nejlépe vykostěné) a podáváme s rýží a míchaným kompotem.

 


Vloženo:11. 1. 2006  
http://www.xkuchtik.cz