INGREDIENCE: 1 slepice, 2 lžíce oleje a l lžíce másla, l drůbeží játra, 100 g měkkého salámu, l cibulka, 3 stroužky česneku, l rohlík rozmáčený v mléce, l vejce, sůl, pepř, 1/2 lžičky kari koření, petrželka, l lžíce másla, l lžíce hladké mouky, 2 dl šlehačky, 2 žloutky, citrón, 250 g rýže, 1/2 l vyváni ze slepice.
POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve si připravíme nádivku. Na rozehřátém oleji s máslem osmahneme na kousky nakrájená játra, nadrobno nakrájenou cibulku, nastrouhaný česnek, na nudličky nakrájený salám, přidáme sušenou nebo čerstvou nasekanou petrželku, vymačkaný rohlík, vejce, sůl, pepř, kari koření a vše dobře promícháme. Pokud by byla nádivka příliš řídká, můžeme zahustit trochou strouhanky. Nádivkou naplníme slepici, otvor zašijeme, slepici vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vařící vodou a chvíli vaříme. Pokud se tvoří pěna, sebereme ji. Pak teprve uzavřeme poklicí a uvaříme doměkka (ti. necelou hodinu - podle velikosti a stáří slepice). Měkkou slepici vyjmeme. Na másle osmahneme hladkou mouku, zředíme ji vývarem ze slepice a povaříme. Ve šlehačce rozšleháme žloutky, zašleháme do omáčky, ochutíme solí a citrónem a krátce povaříme. Slepici rozporcujeme i s nádivkou, přelijeme ji omáčkou a podáváme s rýží. Rozporcovanou slepici můžeme také vložit na rýži do pekáčku, přelít omáčkou a zapéct.