xkuchtik.cz

 

SLEPICE PO SRBSKU.

 

INGREDIENCE: 1 slepice, sůl, mletý pepř, 50 g sádla, l cibule, 20 g rajského protlaku, 10 g hladké mouky, 100 g čerstvých paprik, 2 rajčata.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou slepici rozdělíme na porce, osolíme a opepříme. Na sádle podusíme oloupanou cibuli nakrájenou na plátky, přidáme porce slepice, po obou stranách je opečeme, přidáme rajský protlak a mírně zalijeme vodou. Pak vložíme do trouby, pod poklicí dusíme doměkka. Po hodině porce vyjmeme, přidáme pokrájené papriky a rajčata a teplou vodu. Vše rozmícháme, vložíme zpět slepici a pod poklicí dodusíme. Podáváme s vařenými brambory nebo rýží.

 


Vloženo:10. 6. 2004  
http://www.xkuchtik.cz