INGREDIENCE: 400g slepice, 2 lžíce másla, 4 lžíce rýže, cibule, mrkev, 1 petržel, zelená petržel, kávová lžička hladké mouky, 2 vejce, 1/2 šálku kyselého mléka, špetka mletého pepře, 2 citróny, 8 lžic polévkových nudlí, 11/4 litru vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře vypranou slepici dáme vařit do vlažné vody, přidáme sůl a pepř. Kořenovou zeleninu nakrájíme na malé kousky a osmahneme na másle spolu s drobně nakrájenou cibulí a vložíme do vývaru. Když je slepice téměř měkká, zavaříme spařenou, dobře vypranou rýži a vše vaříme do měkka. Zvlášť v osolené vodě uvaříme těstoviny. Slepici z polévky vyjmeme polévku zahustíme kyselým mlékem, do kterého zašleháme vejce a hladkou mouku. Nakonec přidáme šťávu z citrónů vařené polévkové nudle. Při podávání sypeme každou porci polévky sekanou zelenou petrželí.