INGREDIENCE: 300 g brambor (krájených) 80 g mouky poloh., česnek - 2 stroužky, olej stolní na smažení, kmín, majoránka, sůl, kuřecí směs na žampiony, 480g kuřecích prs, 120 g drůbežích, nebo vepř. jater, 110 g žampionů (i steril. 4 ks křepelčích vajec, 20 g cibule, 120 g olej stolní, 40 g másla, víno bílé stolní, Amylon Škrob -Solamyl, sůl, pepř černý mletý.
POSTUP PŘÍPRAVY: Hnízda: Syrové brambory okrájíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme polohrubou mouku, kmín, majoránku, česnek a mírně osolíme. Touto hmotou plníme formu a smažíme ve fritéze.
Kuřecí směs se žampiony: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, promícháme se solí, pepřem a Solamylem, vložíme na pánev s rozpáleným olejem a za stálého míchání opékáme asi 2 minuty. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, játra, žampiony a dusíme asi 3 minuty. Když je maso měkké, zjemníme máslem, zastříkneme vínem a přehříváme. Podáváme bez přílohy - směsí naplníme vytvořená usmažená hnízda.