INGREDIENCE: 1 kuře, 3 lžíce oleje, 70 % másla, hruškový kompot, 4 lžíce smetany, 50 g ořechových jader, 4 lžíce brandy, l lžička worcesteru, pepř, sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné rozporcované kuře osolíme, opepříme, Zakapeme olejem a necháme asi hodinu odležet v chladnu. Pak je v oleji ze všech stran rychle osmahneme. Potřeme máslem, dáme do ohnivzdorné misky a doměkka v troubě upečeme. Občas podléváme a častěji přeléváme vypečenou šťávou. Mezitím pokrájíme hrušky a v mixéru je rozmixujeme. Pak hmotu ochutíme worcesterem, přidáme vypečenou šťávu z kuřete a smetanu a dobře promícháme. Do vzniklé omáčky vložíme porce kuřete a prohřejeme. Nadrobno posekané ořechy osmahneme dozlatova, sejmeme z ohně, zalijeme ohřátým brandy, zapálíme a hořící nalijeme na porce kuřete přelité hruškovou omáčkou.