INGREDIENCE: 1kuře (asi 1,3 kg), 1 malá červená cibule, 150 g žampionů, 20 g másla, 200 g vnitřku vinné klobásy, l vejce, sůl, pepř, majoránka, 2 stroužek česneku, 50 g strouhanky, slaná voda k potírání.
POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Houby očistíme, omyjeme a rozkrájíme na tenké plátky. Rozpustíme máslo a cibuli a houby na něm podusíme. Potom rozmícháme vnitřek vinné klobásy s vejcem a ochutíme solí, pepřem a majoránkou a přidáme prolisovaný česnek. Zahustíme strouhankou a vše důkladně promícháme. Kuře omyjeme, osušíme, břišní dutinu naplníme připravenou nádivkou a zašijeme kuchyňskou nití. Povrch masa osolíme a opepříme. Pečeme ve vyhřáté troubě za častého podlévání, dokud kuře nemá kůrčičku.