INGREDIENCE: 4 kuřecí řízky, 250 g žampionů nebo hřibovitých čerstvých hub, 1/2 paličky česneku, sůl, lžička koření na kuře nebo grilovacího koření, l cibule, sklenka bílého vína, olej.
POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí řízky omyjeme, osušíme, potřeme česnekem, solí a kořením a necháme alespoň dvě hodiny odležet v chladničce. Pak rozehřejeme olei, po všech stranách opečeme dočervena, řízky vyjmeme a dáme na teplo. Do vypeku vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené žampiony, mírně je osolíme a dusíme, až se všechny tekutina vydusí a houby s cibulí se opečou. Pak podlijeme vínem a vodou, přivedeme k varu, vložíme připravené maso a dusíme doměkka. Podáváme s dušenou rýží, zeleninovou oblohou a bílým vínem.