INGREDIENCE: 1 kuře, máslo, pepř, sůl.
Omáčka: 2 velké cibule, 50 g másla, 300 g rajčat, 2 lžíce kari, 3 stroužky česneku, trochu šalvěje, 1 lžíce hladké mouky, olej.
POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře očistíme a naporcujeme. Pak je osolíme, opepříme a ze všech stran na másle dorůžova opečeme. Mezitím připravíme omáčku: na másle osmahneme drobně posekanou cibuli, přidáme plátky rajčat, kari a podlijeme horkou vodou. Povaříme a ochutíme utřeným česnekem. Pak do omáčky vložíme porce kuřete a pod pokličkou dusíme asi půl hodiny. Měkké maso vyjmeme, omáčku zahustíme zátřepkou z vody a mouky, okořeníme šalvěji, zjemníme kouskem másla a podle chuti dosolíme. Porce na talířích pak připravenou omáčkou přelijeme. Podáváme s rýží.