INGREDIENCE: 1 kuře, 100 g cibule, 50 g šunkového salámu, šálek vývaru, l vejce, 50 g oleje, 20 g másla, 2 jablka, kari koření, trochu brandy, hladká mouka, 2 lžíce šlehačky, sůl, petrželka.
POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné kuře vykostíme a maso pokrájíme na nudličky. Na rozpáleném oleji zpěníme cibulku, přidáme kuřecí maso a opečeme. Zalijeme vývarem, okořeníme kari kořením, osolíme a dusíme doměkka. Hotové maso zakapeme brandy a zjemníme šlehačkou. Zvlášť na másle podusíme na kolečka pokrájená jablka zbavená jádřinců. Porce na talířích ozdobíme kolečkem salámu, čtvrtkou natvrdo uvařeného vejce a kolečky připravených jablk. Podáváme s rýží.