xkuchtik.cz

 

SRBSKA ČORBA

 

INGREDIENCE: 400g telecího hrudí, 1 petržel, malý kousek celeru, 1 mrkev, 1 malá cibule, petrželová nať, 1 1/4 litru vody, sůl, 1 pálivá paprika, S kuliček pepře, 2 vejce, 1/2 šálku kyselé smetany, 3 citróny.

POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na díly a vaříme v osolené vodě. Když je maso zpola měkké, přidáme celou kořenovou zeleninu, cibuli, celý pepř a mletou papriku. Jakmile maso změkne, vyjmeme je z polévky spolu se zeleninou a rozdělíme s vařenou rýží do talířů. Polévku zahustíme žloutky, rozšlehanými s kyselou smetanou, přikyselíme citrónem. Polévkou zalijeme připravené talíře s masem a rýží, posypeme sekanou petrželovou natí a podáváme.
Rýži uvaříme tak, že asi do jednoho litru osolené vařící vody zavaříme rýži a za stálého míchání ji uvaříme do měkka. To trvá přibližně patnáct minut. Vařenou rýži scedíme a necháme v cedníku odkapat.

 


Vloženo:19. 12. 1999  
http://www.xkuchtik.cz