INGREDIENCE: l kuře, 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, 100 g slaniny, l cibule, l lžička hladké mouky, lžíce koření Divočina (nebo po půl lžičce pepře, novéno koření, zrnek jalovce a kousek bobkového listu), sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře osolíme, prsíčka a stehna protkneme částí slaniny, posypeme divokým kořením, dovnitř vložíme půlku cibule, zbytek slaniny rozškvaříme na oleji, zalijeme vodou a na tento základ kuře položíme. Pečeme po obou stranách dozlatova. Během pečení potíráme máslem, přeléváme vypečenou šťávou a mírně podléváme vodou. Konečný výpek pak zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a podlijeme vodou. Krátce povaříme. Přitom oškrabujeme ze stran pekáče napečenou šťávu. Kuře naporcujeme, přelijeme povařenou šťávou a podáváme s brambory a brusinkovým kompotem.