INGREDIENCE: 1 1/4 l vody, podle chuti sůl, 200g vepřového masa, 200g vepřových jater, 2 stroužky česneku,1 bobkový list, 2 cibule, 2 petržele, 2 mrkve, 5 kuliček pepře, 1 lžíce sádla, 1 lžíce hl. mouky, lžička sladké mleté papriky, lžička octa, 2 lžíce kyselé smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřová játra nakrájíme na plátky, vepřové maso na menší kostičky a vše dáme vařit do části připravené vody. V druhé části vody uvaříme zeleninu s kořením. Ze sádla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, do které přidáme sladkou papriku a rozšleháme přecezeným vývarem ze zeleniny a koření. Zeleninu nakrájíme na malé kostičky a přidáme k masu a játrům. Provařenou jíšku spojíme s druhou polovinou polévky s masem a játry, okyselíme a přidáme kyselou smetanu, necháme přejít krátce varem a podáváme.