INGREDIENCE: 600 g kuřecích prsou a stehen, 120 g uzeného drůbežího masa, 80 g kuřecích jater, 120 g uzeného sýra, l feferonka, 30 g cibule, 50 g hladké mouky, 130 g oleje, pepř, sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY: Z vykostěného kuřecího masa upravíme 4 řízky, které opatrně rozklepeme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme kostičky kuřecích jater a uzeného drůbežího masa, kostičky sýra, pokrájenou feferonku a vše osmahneme. Připravenou náplň urovnáme do poloviny každého kuřecího plátku, ty pak přehneme v polovině a okraje spíchneme párátky. Závitky obalíme v mouce a v oleji z obou stran opečeme. Potom do šťávy přidáme mouku rozmíchanou v troše vody a ještě podusíme. Podáváme s hranolky a salátem.