INGREDIENCE: 1 naporcované kuře, 3 polévkové lžíce oleje, 120 g hub (mohou být žampiony), l cibule, 2 stroužky česneku, 140 ml vermutu, l polévková lžíce octa (může být z bílého vína), 140 ml kuřecího vývaru, l lžička oregana, půl lžičky rozmarýnu, 450 g sterilovaných rajčat, 60 g vypeckovaných černých oliv, 2 lžíce nasekané petrželky, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: V pánvi rozehřejeme olej a houby smažíme asi 1-2 minuty. Vyndáme je a dáme prozatím stranou. Na oleji osmahneme kousky kuřete a pak je přeneseme do zapékací nádoby. Cibuli a česnek jemně nakrájíme. Z pánve vylijeme olej až na l polévkovou lžíci a pánev znovu rozehřejeme. Cibuli a česnek smažíme do změknutí, ale ne do zabarvení. Přidáme vermut a ocet a vaříme, aby se asi polovina množství tekutiny vypařila. Přidáme kuřecí vývar, rajčata, oregano, rozmarýn, sůl a pepř. Vaříme 2 minuty. Omáčku nalijeme na kuře v zapékací nádobě a pečeme asi l hodinu. Olivy válíme dlaní na rovném povrchu, aby se uvolnily pecky, a pak je vydloubneme. Také můžeme použít odpeckovávač na třešně. Na posledních 5 minut pečení přidáme houby a olivy. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme se špagetami a sypeme strouhaným parmezánem.