xkuchtik.cz

 

KUŘECÍ ŘÍZKY PO BAKOŇSKU.

 

INGREDIENCE: 4 kuřecí řízky z prsíček, 80 g cibule, sladká paprika, 80 g leča, 1/4 l kyselé smetany, 40g hladké mouky, 80 g sádla, vývar, lžíce másla, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí řízky lehce naklepeme a poprášíme moukou. Na rozpáleném sádle z obou stran lehce opečeme a pak urovnáme do ohnivzdorné misky. Pak v pánvi na sádle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, vmícháme papriku, zalijeme vývarem a povaříme. Povařenou směs nalijeme na kuře. Pod poklicí krátce podusíme. Přilijeme smetanu s rozmíchanou hladkou moukou. Přidáme lečo, podle chuti přisolíme, opepříme a dodusíme doměkka. Maso občas obrátíme. Podáváme s krupicovými noky.

 


Vloženo:12. 7. 2003  
http://www.xkuchtik.cz