INGREDIENCE: 1 kuře, 4 vejce, 4 plátky šunky, 10 dkg tvrdého sýra, 1 citrón, hladká mouka a strouhanka na obalení, tuk na smažení, pepř, sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté kuře opatrně vykostíme tak, abychom nepoškodili prsní a stehenní svalovinu. Menší kousky masa můžeme použít do jiného pokrmu nebo k přípravě silného drůbežího vývaru. Prsní svalovinu rozdělíme na dvě části a další dva plátky získáme ze stehna. Maso naklepeme, osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Na každý díl masa položíme plátek šunky a začneme připravovat náplň kuřecí kapsy. Na másle umícháme tři vajíčka, osolíme, smícháme s nastrouhaným sýrem a dochutíme pepřem. Teplou směs rovnoměrně rozdělíme na masové plátky. Každý potřený plátek po okrajích sepneme jehlou nebo zašijeme nití a obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. V rozehřátém tuku řízky osmažíme dozlatova a vyjmeme z nich jehly nebo nit. Příloha: s brambory.