xkuchtik.cz

 

ČESKÉ KNEDLÍKY.

 

INGREDIENCE: 450 g hrubé mouky, 2 žloutky, 3 žemle, l lžička másla, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 3 dl mléka, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Žemle z předešlého dne nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, přidáme mouku s práškem, sůl, rozehřáté máslo a žloutky a zaděláme mlékem na hustší těsto. Vytvarujeme dva podlouhlé knedlíky a necháme je chvíli odpočinout, než se ve větším kastrole uvaří voda. Knedlíky vhodíme do vařící vody, vařečkou je nadzvedneme ode dna a vaříme je 20 minut. Poté je vyjmeme a kráječem nebo nití rozkrájíme na plátky. Podáváme je k dušenému masu s omáčkou, k pečením apod.

 


Vloženo:7. 10. 2006  
http://www.xkuchtik.cz