xkuchtik.cz

 

BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY II.

 

INGREDIENCE: 3/4 kg vařených a oloupaných brambor, sůl, 2 dl mléka, 200 g krupice, 2 vejce, 2 žemle, 3 lžíce tuku, 100 g hrubé mouky.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vychladlé brambory nastrouháme, osolíme a posypeme krupicí. Přilijeme mléko a necháme alespoň 1/4 hodiny máčet, aby krupice nabobtnala. Mezitím nakrájíme starší žemle na kostičky a na tuku je za stálého míchání osmažíme a necháme ochladnout. Přidáme k bramborám, podle potřeby vmícháme ještě vejce a těsto zahustíme moukou. Vyválíme knedlíky a vaříme je 15-20 minut, podle velikosti. Vařené knedlíky vyndáme z vody a nakrájíme na plátky. Podáváme jako přílohu k uzenému masu přelité sádlem se smaženou cibulkou.

 


Vloženo:12. 3. 2006  
http://www.xkuchtik.cz