xkuchtik.cz

 

HOUSKOVÉ BOSÁKY SE ŠKVARKY A ZELÍM

 

INGREDIENCE:  4 oloupané syrové brambory, 6 lžic hrubé mouky, 1 vejce, sůl, l rohlík, mouka na posypání.

POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané, očištěné brambory rozstrouháme na křenovém struhadle a šťávu z nich slijeme. Brambory osolíme, přidáme celé vejce, mouku a na malé kostičky rozkrájený rohlík. Vše spojíme v těsto jako na knedlíky. Na pomoučeném prkénku z něho utvoříme dva válečky a pak je vložíme do vroucí vody. Vaříme 20 minut. Potom je opatrně vyndáme, nití rozkrájíme na kolečka a na talíři posypeme čerstvě vyškvařenými škvarky z vepřového bůčku. Podáváme se sterilovaným zelím, které podusíme pod pokličkou na sádle s rozkrájenou cibulkou, a podle potřeby ještě přisolíme a okmínujeme.

 


Vloženo:4. 3. 2008  
http://www.xkuchtik.cz