xkuchtik.cz

 

ŠPENÁTOVÉ NOČKY

 

INGREDIENCE: 120 g nasekaného mraženého špenátu, 225 g lučiny, 90 g parmezánu, 1 lehce našlehané vejce, 3 polévkové lžíce másla, muškátový oříšek, sůl, pepř.

POSTUP PŘÍPRAVY: Rozmrazíme špenát a stlačíme ho mezi dvěma talíři, abychom odstranili všechnu tekutinu. Špenát smícháme s lučinou, s polovinou parmezánu, se solí, pepřem a trochou muškátového oříšku. Postupně přidáváme vejce a dobře mísíme, až hmota drží pohromadě tak, jak ji vytvarujeme. Pomoučenýma rukama vytvarujeme z hmoty oválné tvary. Na každý noček použijeme asi l polévkovou lžíci hmoty. Po 4 kusech vkládáme do mírně vroucí vody a vaříme asi 1-2 minuty, dokud nočky nevyplavou na hladinu. Nočky z vody vyndáme do máslem vymaštěné zapékací mísy. Uvařené nočky posypeme zbytkem parmezánu a poklademe zbytkem másla. Dáme ohřát na 10 minut do trouby a před podáváním opečeme na předehřátém grilu. Můžeme podávat s rajčatovou nebo sýrovou omáčkou.

 


Vloženo:9. 10. 2007  
http://www.xkuchtik.cz