INGREDIENCE: 2 lžíce másla, 2 vejce, 250 g měkkého tvarohu, 4 rohlíky z minulého dne, šálek mléka, špetka soli na naplnění: švestky, jablka, blumy na doplnění: rozehřáté máslo, moučkový cukr, skořice.
POSTUP PŘÍPRAVY: Měkké máslo vyšleháme se špetkou soli, přidáme vejce a šleháme do pěny.
Vmícháme tvaroh a rohlíky, které jsme předem nakrájeli na kostky, pokapali mlékem, nechali prosáknout a rozmačkali.
Vše dobře spojíme, propracujeme, pokud je třeba, přidáme trochu mléka a hladké těsto uválíme na váleček.
Z něj odkrajujeme kousky, balíme do nich ovoce a hotové knedlíky vaříme asi 8 minut ve vařící vodě.
Hotové vyjmeme cedníkem, necháme okapat, propíchneme vidličkou, rozdělíme na talíře, rozkrojíme a posypeme skořicovým cukrem a pokapeme rozehřátým máslem.