INGREDIENCE:
500 g mletého masa,
80 g strouhanky,
1 dl mléka,
1 cibule,
1 vejce, sůl, mlety pepř,
100 g celeru,
100 g petržele,
150 g mrkve,
250 ml smetany ke šlehaní.
POSTUP PŘÍPRAVY:
Mleté maso smícháme se strouhankou navlhčenou mlékem, nesekanou cibulí, vejcem, ochutíme solí a pepřem.
Je-li třeba, přidáme ještě strouhanku a z hmoty vytvarujeme šišku.
Na sádle a zesklovatělé slanině osmahneme kořenovou zeleninu, vložíme sekanou a ze všech stran opečeme.
Vše zalijeme vodou a dáme péct do trouby
Hotovou sekanou nakrájíme na plátky.
Šťávu se zeleninou rozmixujeme, zalijeme smetanou a omáčku prohřejeme.
Podáváme s houskovými knedlíky.