xkuchtik.cz

 

POLÉVKA Z PAPRIKOVÝCH LUSKŮ.

 

INGREDIENCE: 1 1/4 litru vývaru z kostí, 6 zelených paprikových lusků, lžíce rajčatového protlaku, podle chuti sůl, petrželová nať, 3 citróny, 30g másla, 3 rajčata. POSTUP PŘÍPRAVY: Paprikové lusky zbavíme slupky a jader, opláchneme a nakrájíme na tenké nudličky a dáme dusit na máslo. Pak oloupeme rajčata, zbavíme je jader, nakrájíme na čtvrtky a přidáme k paprikovým luskám.Podušené papriky s rajčaty vložíme do přecezeného vývaru z kostí, přidáme rajčatový protlak, dosolíme a krátce povaříme a okyselíme citrónovou šťávou. Podáváme sypané sekanou petrželkou, s bílým chlebem.

 


Vloženo:22. 12. 1999  
http://www.xkuchtik.cz