INGREDIENCE: 500 g mletého masa (nejlépe jehněčí, ale může být i hovězí a vepřové), 2 cibule, lžíce jemně nasekané petrželky (nebo sušené petrželky), sůl, pepř, 7 lžic studené vody.
POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně umleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, nasekanou petrželkou, solí, pepřem a v míse stále mícháme. Mezitím po lžících přidáváme studenou vodu a stále mícháme. Masovou směs vložíme na několik hodin (nejlépe přes noc) do chladničky, před přípravou mokrou rukou utvoříme válečky velikosti malíčků, které hned grilujeme na roštu (asi 4-5 minut po každé straně) nebo smažíme na malém množství oleje na teflonové pánvi. Často otáčíme, aby se pěkně propekly Podáváme s jemně nakrájenou cibulí, paprikovým salátem, hořčicí a s chlebem.